روزه

(4جلسه)

 

در زندگی همه‌ی ما شرایطی پیش می‌آید که باید بین دو کار، انتخاب کنیم. اگر یکی از آن دو کار، گناه باشد، با خیال راحت، آن را کنار می‌گذاریم و به کار دوم می‌پردازیم؛ اما زمانی که هر دو عمل مباح است، تشخیص اینکه کدام مورد رضایت خداوند است، مشکل می‌شود. توانایی تشخیص در این موارد، یکی از نمونه‌های "فرقان" یعنی قدرت در جدا کردن حق از باطل است.

رسیدن به این مقام، برای همه‌ی ما ضروری است؛ اما اندک‌اند کسانی که به آن رسیده باشند. مگر راه رسیدن به فرقان چیست؟ "یا أیهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللهَ یجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً"؛ ای كسانی كه ایمان آورده‏اید، اگر تقوای الهی پیشه کنید، خداوند برایتان فرقان قرار می‏دهد. خداوند، مسیر رسیدن به تقوا را نیز معرفی کرده است:

- عبودیت : "یا أیهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذی خَلَقَكُمْ وَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُون

- روزه : "یا أیهَا الَّذینَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَیكُمُ الصِّیامُ كَما كُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُون".

علاوه بر اینکه روزه، تجسم بندگی و عبودیت است. به این ترتیب روزه و ماه روزه، مسیر رسیدن به تقوا و در نتیجه فرقان است. ولی قطعاً هر روزه‌ای، این تأثیر را ندارد؛ که اگر چنین بود، همه‌ی ما که در ماه مبارک رمضان و گاه در طول سال، توفیق این عبادت زیبا را پیدا می‌کنیم، باید به این مراتب می‌رسیدیم! برای آنکه بفهمیم کدام روزه، این اثرات نورانی را دارد و بدانیم فضیلت روزه‌ی ماه مبارک، نسبت به روزه‌ی سایر ایام چیست، می‌توانیم از این مباحث استفاده کنیم.



نظرات کاربران

//